LeoVegas придобива Royal Panda за €100 милиона

Шведската хазартна компания LeoVegas International Limited обяви, че е сключила споразумение за придобиване на марката Royal Panda от малтийската компания Web Investments Limited в сделка за €100 милиона.

Съгласно условията на сделката за придобиване, €60 милиона ще бъдат изплатени нагоре с потенциално допълнително заплащане от още €60 милиона, ако компанията постигне нетни приходи от игри в размер на €50 милиона и EBITDA от най-малко €15 милиона в рамките на 12 месеца.

Други условия, включени в сделката, гласят, че от Обединеното кралство трябва да се извлекат най-малко €34 милиона нетни приходи от хазартни игри и €5 милиона от EBITDA. В резултат на това придобиване LeoVegas коригира финансовите си цели за следващите няколко години.

В изявление, обявяващо сделката, изпълнителният директор на LeoVegas Group, Густаф Хагман заяви: „Royal Panda в кратко време е изградила ефективен бизнес с вълнуваща и силна марка. Това е важна придобивка, която извършваме след внимателно изпълнен процес.

С помощта на силната символична стойност на Panda компанията е изградила премиум марка сред геймърите и ще допълни чудесно LeoVegas. Това ни дава две големи марки с глобална привлекателност, това ще укрепи нашата позиция в Обединеното кралство.“

Корпоративният акцент на Royal Panda е на британския пазар, който през третото тримесечие на 2017 г. е представлявал 50% от приходите на компанията. През този период общите приходи на Royal Panda са нараснали с 61% до €9,8 милиона, като прогнозната EBITDA е била €3,2 милиона. Компанията предлага предимно онлайн казино, но наскоро стартира и платформа за спортни залагания.