Kindred Group слага край на марката Stan James Online

Стокхолмския онлайн хазартен оператор, Kindred Group постепенно закри своята британска марка Stan James Online в полза на водещата си марка Unibet.

През юли 2015 г. Kindred Group (с бившата си Unibet идентичност) придобива онлайн бизнеса на британския букмейкър Stan James Group. Миналата седмица генералният директор на Kindred Group, Хенрик Тжарнстром разкри на Racing Post, че марката Stan James Online няма да продължи своето съществуване.

Тжарнстром каза, че Unibet ще поеме спонсорствата на Stan James, включително и спонсорството на Champion Hurdle в Cheltenham през март. Промяната ще бъде налице още следващия месец на Elite Hurdle в Wincanton.

Kindred понастоящем контролира 14 различни хазартни марки, включително британското онлайн казино 32Red, но Unibet остава водещата собственост на групата и ключов компонент на стратегията за развитие на Kindred в Обединеното кралство. Тжарнстром каза, че клиентите на Stan James Online ще бъдат прехвърлени в Unibet през следващите месеци.

Въпреки това, 32Red ще продължи да има видимо присъствие в британски състезателни събития, включително King George VI Chase в Кемптън. Тжарнстром каза, че Великобритания е уникален пазар, имайки предвид неговата „културна връзка със състезанията“ и поради това е важно за марките Unibet и 32Red на Kindred да поддържат силни взаимоотношения с феновете на състезанията.

В допълнение, други спонсорски новини за Kindred, Unibet току-що сключи тригодишна сделка с Professional Darts Corporation, за да замени Betway като главен спонсор на дартс турнира Premier League. Известния вече турнир под името Unibet Premier League ще се проведе в Дъблин, а началото му е на 1 февруари 2018 г.. Той ще продължи 16 седмици със събития в Обединеното кралство, Ирландия и Холандия, като за пръв път обхвата на Premier League ще бъде разширен и в Берлин.

Unibet допълнително задълбочи участието си в дартс света, като разшири спонсорството си за Masters и European Championship до 2018 г.

През това лято Unibet подписа и най-голямата си спонсорска сделка в Обединеното кралство чрез своят едногодишен договор с футболния клуб от Шампионската лига, Астън Вила.