Франция поставя рекорди в спортните си залози

Френските онлайн оператори успяха да съберат през тази година повече залози от Олимпийските игри в Рио, отколкото от тези в Лондон през 2012.

Цифрите бяха обявени от регулатора ARJEL и показват общата стойност на залозите в 12-те лицензирани френски оператори – €33,9 милиона от игрите в Рио, увеличение от €19,2 в сравнение с резултата от преди четири години. Онлайн приходите пък са се удвоили, скачайки от €3,3 милиона на €6,8.

Интересното е, че дела на залозите, които са били направени по време на игрите са по-ниски от тези през 2012. ARJEL оправдава това с часовата разлика, т.к. повечето французи са спяли по време на много от събитията в Рио.

Спорта привлякъл най-много залози тази година е тенисът. Той е събрал €8,5 милиона, а след него се подреждат баскетбола (€6 милиона), футбола (€5,8 милиона), хандбала (€5,4 милиона) и волейбола (€2,1 милиона).

Междувременно, Евро 2016 помогна за достигането на най-високи приходи за лицензираните оператори във Франция.

Френските оператори са прибрали €585 милиона в рамките на периода април-юни, увеличение от 73% в сравнение със същият период през 2015. От тях €108 милиона са били похарчени за залози на Евро 2016.

Футболът, тенисът и баскетболът са допринесли с общо 91% към резултата от втората четвъртина на годината. Делът на футбола е 57%, а по време на FIFA World Cup преди две години той бе 63%.

Въпреки растежа в приходите в редица спортове, конните надбягвания продължават да отчитат все по-малки суми. Спадът в момента е 10%, а общите приходи от този спорт се равняват на €55 милиона.

Вашият коментар