Как да помогнем на пристрастените към хазарта

Sober Services подчертава реалността на пристрастяването към хазарта

Организацията иска да помогне на хората да достигнат и запазят възстановяването си от редица пристрастявания и предлага подкрепа в изправянето пред проблема с правилното лечение.

Джонатан Еджели, консултант в Sober Services каза, че „Често живеят двоен живот, пристрастените към хазарта може да задържат работните си места, да се смятат за стълбове на обществото, да имат семейства и често идват от професионалните среди.

Това е една пародия, за жалост, за тези които са пристрастени към хазарта, живота им е контролиран от манията да залагат и принудата да продължават, дори когато всички чипове са извън играта.

Те се превръщат в напълно обсебени от залагането и дори когато не залагат, те си мислят за следващият път, в който ще го направят.

Пристрастеността към хазарта води до финансова разруха и психическа криза; много от зависимите попадат в низходяща спирала на неконтролируем дълг.

Изразходените кредитни карти, новата ипотека на семейната къща и необезпечените кредити са на първо място в списъка.“

Джонатан казва, че 1/5 от британските комарджии са с дългове от £20,000 и дори £100,000.

Хората могат да станат зависими към дейности, не само към субстанции, а учените откриват същите промени в мозъка на комарджиите, както при тези със зависимост към наркотиците.

Залагането може да предизвика освобождаването на допамин в мозъка, който кара човек да се чувства жив, силен и щастлив.

Въпреки, че това не е единственият химикал влязъл в действие, допаминът играе голяма роля в подклаждането на зависимостта – без значение дали е към алкохол или към хазарт.

Все пак, Джонатан вярва, че няма да накара проблема да изчезне, т.к. няма няма как да ограничи онлайн платформите.

„Проблемът е, че тези, които са пристрастени към хазарта или ще отрекат напълно ситуацията, дори и да са загубили парите от ипотеката и да са пропуснали да платят за колата за трети пореден месец,“  каза той и добави . „Или, те ще искат да спрат, но вината и срама, които изпитват заради пристрастеността им може да им попречат.“

Според организацията, лечението в център предлага най-ефективната отправна точка за всеки, който страда от това пристрастяване.

Вашият коментар