Fortuna е в правен дебат за придобивания в Румъния

Няма повече правни пречки, които да затруднят инвеститорите на източноевропейския хазартен и лотариен оператор Fortuna Entertainment Group да гласуват предложеното му придобиване на четири румънски хазартни компании, след като холандски апелативен съд отхвърли петиция срещу решението на фирмата.

SeeNews съобщи, че апелативният съд в Амстердам е отхвърлил искането за разпореждане, че инвестиционният фонд на Франклин Темпълтън се стреми да спре закупуването на Bet Active Concept, Bet Zone, Public Slots и Slot Arena.

Прайд Уиндстрьом, изпълнителен директор на Fortuna, похвали решението на съда в понеделник, като каза, че компанията може да продължи напред с плановете си да засили присъствието си на румънския пазар. Компанията насрочи извънредно заседание на акционерите, планирано на 1 август, за да гласува плановете за придобиване.

„Това придобиване, заедно с придобития преди това Casa Pariurilor (като част от Hattrick Sport Group), означава, че Румъния ще стане наш най-голям пазар и че Fortuna Entertainment Group ще се превърне в номер едно и единствен регулиран спортен хазартен оператор на румънския пазар“ Уиндстрьом, изпълнителен директор на Fortuna, каза, за новинарския доклад.

През март базираната в Чехия Fortuna обяви, че е в процес на преговори за придобиването на румънските компании BetConcept Concept SRL, Bet Zone SRL, Public Slots SRL и Slot Arena SRL от Fortbet Holdings Ltd за €47 милиона ($54 милиона).

Fortbet е мажоритарен акционер на Fortuna и дъщерното дружество на Penta Investment Group.

Покупката обаче беше забавена, след като апелативният съд в Амстердам даде петицията, подадена от група акционери, посъветвани от Темпълтън да спрат продажбата през април.

През същия месец Fortuna обяви сделка от €135 млн. за придобиване на Hattrick Sports, която контролира водещата румънска марка за залагания Casa Pariurilor. Само тази сделка направи Fortuna номер едно за търговия на дребно в Румъния, като същевременно разшири дейността си в Хърватия.

Fortuna, създадена през 1990 г., отбелязва увеличение на приходите от 12,2% през първото тримесечие на 2017 г., благодарение отчасти и на своите онлайн залагания. През трите месеца, приключващи на 31 март 2017 г., Fortuna заяви, че приходите й са нараснали до €42,7 милиона.