Playtech бракува съдържанието от супергерои на Marvel от 1-ви април

Доставчикът на онлайн хазартни технологии, Playtech, спира тематичното Marvel съдържание от софтуера на своите лицензирани уеб сайтове.

В края на миналата седмица, афилиейт маркетинговите партньори на онлайн хазартни сайтове, носещи Playtech игрово съдържание, докладват, че са получили имейли от сайтовете, които показват, че скоро трябва да спрат да рекламират тематичните Marvel слот  заглавия, това ще трябва да стане в края на този месец.

Афилейтите на William Hill казаха, че Playtech ще „премахне своите Marvel игри на 31 март“ и по този начин афилейтите ще трябва да се премахнат всички свързани с Marvel рекламни материали от 1 април. Партньорите на Coral също съобщиха за получаването на подобни съобщения.

Говорителят на Playtech каза, че премахването на игрите свързани със супергероите на Marvel като Iron Man, Incredible Hulk, Fantastic Four и Avengers, е свързано с изтичането на срока на лицензионната сделка на Playtech с Marvel Studios.

Marvel Entertainment, която контролира правата за всички герои в света на Marvel, беше закупена от конгломерата Disney през 2009 г. Disney се опитва да проектира по-семейно-приятелски изображения в своите развлекателни реквизити, включително лобиране срещу политиците на Флорида, разрешаващи казино хазарт навсякъде в близост до увеселителния парк DisneyWorld в Орландо.

През 2013 г. говорител на Disney обяви, че компанията „прекрати плановете си да инициират или подновяват лицензионните режими на слот машини“, свързани с интелектуалната собственост. На следващата година, Amaya Gaming Канада бе принуден да премахне Marvel съдържанието от своето дъщерно дружество, тогавашния Cryptologic, поради изтичането на лицензионната сделка на доставчика на софтуер с Marvel.

Сделката на Playtech с Marvel позволи съвместната им работа до края на този месец. През 2016 г. компанията подписа лицензионен договор с Warner Brothers Consumer Products, която контролира правата за DC Comics, герои като Батман и Супермен. Playtech обяви, че към DC сделка през февруари ще се включат повече персонажи в повече онлайн и на дребно хазартни продукти.

Лицензиантите на Playtech се опитват да успокоят своите комикс клиенти, като ги тласкат към Новата Ера на заглавията на богове на Playtech, като в имейла на Hills към афилиейтите се твърди че ще предоставят „същите Marvel лица с нова божествен вид и усещане”. Който би се опитал да убеди Star Wars феновете, че Star Trek е еднакво добър франчайз, трябва да се подготви за сериозни ответни удари от някои маниаци.