Оператори се подготвят за легални онлайн залози в Сингапур

 

Легалното онлайн залагане в Сингапур може да се превърне в реалност съвсем скоро, според азиатските хазартни новини

Два лотарийни оператора базирани в Сингапур – Singapore Pools и Singapore Turf Club – преминават тестове и подготвят служители и клиенти за разрешено предлагане на онлайн залози. Според Straits Times, онлайн залагането може да бъде предложено в първата половина на октомври. Министерството на вътрешните работи потвърди, че е получило и в момента разглежда предложения от операторите.

Според новините в Сингапур, почти всички лотарийни игри предлагани от Singapore Pools и Singapore Turf Club ще се предлагат онлайн. Все пак, за защита на клиентите, органите ще предложат някои лимити на залагане.

Онлайн хазартът бе забранен през 2014, с цел да се избегне превръщането на залагането „в източник на престъпления или безредици“.

В момента, онлайн хазартът в Сингапур се смята за нарушение, което се наказва с „глоба, която не надминава $5,000 или [със] затвор за период не по-дълъг от 6 месеца, или и двете“. Опериращи нелегални онлайн сайтове в Сингапур могат да бъдат глобени с между $20,000 и $200,000, 5 години затвор, или и двете. Все пак, единиците, които не търсят приходи от хазартната индустрия на Сингапур, могат да бъдат изключени от закона.

Вашият коментар