Комисията по хазарта в Невада ще дискутира използването на марихуана в казината в Лас Вегас

Nevada Gaming Commission (Комисията по хазарта в Невада) ще проведе среща за обсъждане на потенциалните последици от легализацията от страна на щата на марихуаната за развлечение.

Според комисията марихуаната ще предизвика редица проблеми за игралната индустрия. Въпреки, че Невада вече е легализирала марихуаната за развлечение, използването и продажбата на марихуана остават нарушение на федералното законодателство. Заради този факт, хазартните фирми са предпазливи и не искат да бъдат свързани със законови нарушения.

Освен това, членовете на комисията споделиха загрижеността си, че федералното правителство може да впери погледите си към игралната индустрия в Невада, ако щата е безпристрастен относно употребата на марихуана.

Тъй като законът остава неясен по този въпрос, Комисията по хазарта в Невада се надява да се обърне внимание на тези несигурности по време на конгреса в четвъртък.

Говорейки пред Las Vegas Sun, председателят на Nevada Gaming Control Board, А. Дж. Бърнет, заяви, че дружествата за хазартни игри и регулаторите са съгласни, че федералното и държавното законодателство трябва да бъдат спазвани.

„В момента притежателите на лицензи за хазартни игри в щата са много активни, когато се касае за хора, които видимо използват марихуана в помещенията им.

„Когато някой пуши, той е малко по-спонтанен и ще залага по-бързо, отколкото някой, който консумира хранителни продукти. Независимо от това, притеснението на лицензополучателите е същото като нашето. Що се отнася до спазването на федералното законодателство, ние сме на едно и също мнение „, заключи Бърнет.