GVC показва ръст във внушителен междинен отчет

GVC Holding PLC обяви междинните си резултати за шестте месеца, приключващи на 30 юни 2017 г., показвайки, че печалбата на Net Gaming (NGR) нараства с 10% в сравнение със същия период на миналата година. Успешните резултати насърчиха компанията да продължи стратегията си за разширяване на развиващите се пазари.

След успеха на доклада фокусът на GVC е да се разшири допълнително на пазари, където са идентифицирали възможности за разширяване, както и да „изследват нови бързо развиващи се пазари както по отношение на продуктите, така и по географски признак“.

Кенет Александър, главния изпълнителен директор, заяви: „Аз съм удовлетворен от силния напредък в групата, която продължава да надхвърля очакванията ни от придобиването на bwin.party през миналата година. Комбинацията от висококачествени таланти, патентовани технологии и доказани марки са ключови компоненти, които стимулират бизнеса напред. Размерът и географската диверсификация са все по-важни, тъй като регулаторната среда се развива и конкуренцията се увеличава. „

Общият дял на NGR в групата достигна €486.2 милиона. А увеличението от 10% за същия период на миналата година беше особено впечатляващо, като се има предвид, че турнирът Euro 2016 се състоя през лятото на 2016 г., което доведе до огромен скок в приходите от спортни залагания. Редовните приходи на компанията също се повишиха до €472.8 милиона, което доведе до подобрение с 9%.

Александър добави: „Силното представяне на бизнеса заедно с гладкото интегриране на bwin.party продължават да представят вълнуващи възможности за растеж. Освен това, като се има предвид доказаният опит за създаване на стойност на акционерите, GVC продължава да играе водеща роля в консолидирането на индустрията, ако възникнат правилните възможности.“

GVC също успяха да подобрят EBITDA, чиято обща стойност вече достига €133,9 милиона, като коригираните печалби преди данъчно облагане почти се удвоиха от €51,3 милиона до €101,9 милиона.

GVC е хазартен оператор за онлайн и наземни игри, базиран на остров Ман, а бизнеса на компанията е насочен към потребителите и пазарите.