Alibaba Group придобива лотарийната компания AGTech Holdings

Китайският гигант в електронната търговия Alibaba Group ще придобие местния лотариен софтуерен и системен разработчик AGTech Holdings в ход, който ще отбележи завръщането на Alibaba в лотарийния пазар на страната. Цената на придобиването се оценява на HK$2,4 млрд. (€278,8 млн.)

 

По силата на споразумението, Ali Fortune Investment Holding, основният финансов филиал на Alibaba, ще придобие HK$1,68 млрд. в акции на AGTech и HK$712,6 млн. от конвертируемите облигации на компанията, което се равнява на 59,54% от цялостта на компанията.

 

AGTech в момента провежда лотарии с редица дистрибутори в Китай и сега ще разшири своите игрални и хардуерни услуги в цялата страна, в която всички хазартни дейности работят при строги правителствени наредби.

 

Alibaba и Ali Fortune ще запишат акции в AGTech при цена от приблизително HK$0.35, като и двете компании ще помогнат на AGTech с облачни компютърни технологии.

 

Alibaba, които са собственици на 60% от Ali Fortune, спряха действието си в лотарийния бизнес през февруари миналата година заради регулаторни ограничения.

 

На конференция през септември, компанията за електронна търговия цитира това като една от основните причини за намаляването на приходите.

Вашият коментар