Коефициентите за бяла Коледа във Великобритания паднаха драстично

Букмейкърите орязаха коефициентите за бяла Коледа във Великобритания, след като стана ясно, че се задава застудяване

Ladbrokes сега предлага коефициент от 6/1 за сняг в Кардиф в Коледният ден.

Също така, букмейкъра предлага шансове от 2/1 за бяла Коледа в Абърдийн, Единбург и Глазгоу, а по-добрите коефициенти са на юг – 3/1 за Нюкасъл и Белфаст, 4/1 за Лондон, 5/1 за Ливърпул и Манчестър.

Коефициентите на William Hill са подобни, със 7/1 за сняг в Кардиф.

Очаква се поставянето на нов рекорд за най-студена вечер за 2016 през тази седмица, т.к. времето се променя.

Температурите се очаква да паднат под нулата във Уелс тази вечер.

Джесика Бридж от Ladbrokes каза, „Зимата идва, а коефициентите падат заедно с падането на температурите, карайки ентусиастите да мечтаят за бяла Коледа.“

Лаура Тобин, синоптикът на ITV, каза миналата седмица, че бялата Коледа е възможна.

Люк Миал, синоптик на Met Officer, каза че температурите ще започнат да падат в неделя вечер, а в понеделник се очаква да бъде най-студената вечер от седмицата, с температури под нулата.

Той каза, че седмицата ще започне с два студени дни и добави, „Понеделник няма да е особено топъл с ниските си температури, а ясното небе ще означава доста студена нощ и вероятно най-студената от есента досега в Англия и Уелс.“

„Във вторник ще продължи да се усеща студ, така че можем да започнем подготовката за метеорологическата зима, която започва във вторник.“

Прогнозата на Met Officer обещава и по-студено време в края на декември.

Онлайн публикация каза вчера, че „Високото налягане се очаква да доминира от средата на декември, с доста „блокирани“ условия, които са се установили във Великобритания.“

„Този модел на времето ще доведе до по-сухи от нормалните условия и до по-леки ветрове.“

В публикацията се казва още, че се очаква сняг по високите части на север, но по-скоро ще е студен период, с температури под средните за този период от годината, с риск от поледици.

Последната официална бяла Коледа във Великобритания бе отбелязана през 2010, когато снегът се простря от Северна Ирландия, Шотландия, части от Уелс и средните и южните части на Англия.

Това бе един изключително необичаен ден, т.к. имаше сняг на 83 процента от метеорологичните станции – най-високата записана стойност.

Met Office обявява бяла Коледа, ако види дори една снежинка да пада в рамките на 24 часа на 25 декември, някъде във Великобритания.

Това се е случвало 38 пъти в последните 54 години.

Met Office каза, че Великобритания е по-вероятно да види сняг между януари и март, отколкото през декември, с климатичните промени, които намалят шансовете за бяла Коледа.

Вашият коментар