Германия удвоява лицензите си за спортни залози, но отхвърля онлайн казината и покер залите

Властите в Германия се съгласиха да се удвои броят на наличните лицензи за спортни залагания.

Лидерите на 16-те провинции в Германия се събраха в Лондон, за да обсъдят начини да поправят създаващата много проблеми регулаторна рамка на залаганията, която беше определена от Върховния съд на Европейския съюз като незаконно съгласно законодателството на ЕС. Дори се смята, че Европейската комисия подготвя процедура за нарушение на европейските норми срещу Германия.

През октомври, властите на провинцията Хесен предложиха редица предложения за промяна в местния Закон за хазарта, включително вдигане на максималния брой на предоставените лицензи. През септември 2014 г., Германия създаде 20 лиценза за спортни залози, но нито един от тези лицензии не бе активиран заради правните предизвикателства.

Сега представители на основната немска хазартна асоциация заявиха пред местните медии, че министрите на провинциите са се съгласили броят на наличните лицензи да бъде увеличен до 40, което означава, че всичките 35 кандидати, които се намират на втория етап на спорния процес по лицензиране, автоматично ще бъдат одобрени да предлагат спортни залози в Германия.

Въпреки това, министрите са отхвърлили предложения да се разшири лицензионния режим, така че да включва и други хазартни опции като казино и покер игри.

Променeният договор вероятно ще бъде официално подписан през юни. Остава да се види дали тази промяна ще бъде достатъчна или не, за да се прекрати наказателното производство на ЕК.

Вашият коментар